TRİTİKALE TOHUMU. Tritikale tohumu fiyatı. Tritikale tohumu fiyatları. Tritikale tohumu çeşitleri. Tritikale tohumu özellikleri. Tritikale buğday tohumu. Tritikale tohumu nereden bulunur. En verimli tritikale tohumu. Sertifikale tritikale tohumu. Satılık tritikale tohumu. Tritikale tohumu satışı. Tritikale fiyatı. Tritikale verimi. Yem bitkisi tritikale. Tritikale çeşitleri. Tritikale dekara verim. Tritikale fiyatları. Tritikale tohum fiyatı. Tritikale gübrelemesi. Tritikale hayvan yemi. Tritikale hasadı. Karma 2000 tritikale. Sertifikalı tritikale tohumu. Tatlıcak 97 tritikale. Tritikale ne zaman ekilir. Tritikale ekim zamanı.
Tritikale Yetiştiriciliği
Tritikale; Buğday x Çavdar melezidir.
Tritikalenin yüksek verimliliği ve kısmen kurak bölgelere adaptasyonu makarnalık buğdaydan, soğuk, kuraklık, asit topraklara adaptasyonu özelliği çavdardan alır.
Tritikale buğdaya göre çevreden kaynaklanan canlı ve cansız stres şartlarına karşı buğday ve arpadan daha dayanıklıdır. Asitli ve alkali topraklar, iz element noksanlığı ( bakır, çinko ve magnezyum ) veya iz element fazlalığı ( bor ) ve kuraklığa karşı dayanıklıdır.
Verimi sınırlayan Zn ( çinko ) eksikliğinden tritikalenin, buğday, arpa ve yulafa göre daha az etkilendiği bildirilmiştir.
Kuru alanlara uyumu iyi olan tritikale yüksek yağışlı veya bir kere sulanabilen alanlarda yüksek verim vermektedir. Ortalama kuruda 300-500 kg. geçit bölgeleri veya sulu şartlarda 500-650 kg. arasında verim alınabilmektedir.
Boyu 110-120 cm. olup, başak rengi açık kahverengi ve kılçıklıdır. Tritikale yem bitkileri desteklenmesi kapsamı içersindedir. Tritikale çeşitli hayvan yemi, özellikle kanatlı yemi olarak kullanılır. Hazmolur protein ve lisin miktarı buğday ve arpadan daha yüksektir. Protein yüzdeleri yıl ve yere göre % 12-15’dir. Erkenci bir çeşit olup dane dökmez, harman olma kabiliyeti iyidir.
Mikro element noksanlığına karşı arpa ve buğdaydan daha toleranslıdır. Kışa ve kurağa toleransı iyidir.
Ekimin Eylül - Ekim tarihleri arasında yapılması gerekir. Dekara 20-25 kg. tohum kullanılmalıdır.
Dekara İç Anadolu Bölgesinde kuruda 15 kg. DAP veya 15 kg. TSP + 15 kg % 21’lik amonyum sülfat tavsiye edilir. Yağışın daha yüksek olduğu geçit bölgelerinde veya bir sulama yapılması halinde dekara 20 kg. DAP veya 20 kg. TSP + 15 kg % 21’lik amonyum sülfat uygulanmalıdır. Kuruda erken dönemde ( Şubat-Mart ) dekara 20 kg. amonyum sülfat ( % 21 N ), 10 kg. üre atılabilir. Kuruda fazla gübre kullanılmamalı ve gübre uygulaması mümkün olduğunca erken yapılmalıdır.

TOHUMSAN
Tohum'un Merkezi
KAPIDA NAKİT VEYA KREDİ KARTI İLE ÖDEME
BİLGİ VE SİPARİŞ İÇİN
0532 696 88 75
0312 399 54 42
 |